Η σειρά «Άγριες Μέλισσες» πήρε το «πράσινο» φως και θα συνεχίσει και τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η Βιολέτα είναι από τις αγαπημένες ηρωίδες που την υποδύεται η Θεοφανία Παπαθωμά. Η ηθοποιός αποκάλυψε αν θα συνεχίσει στη σειρά τη νέα σεζόν.

Μοιραστείτε μαζί μας τι σας τράβηξε στον ρόλο της Βιολέτας…

«Είναι πολύ γοητευτική προσωπικότητα, δυναμική, αγωνίστρια, ηθική και, παρότι πέρασε πολλές δυσκολίες στη ζωή, τα έβγαλε πέρα! Είναι επίσης αξιοπρεπής και πάντα με το κεφάλι ψηλά. Είναι πολύ αληθινή, μια γυναίκα-πρότυπο».

Είναι όντως γυναίκα δυνατή και ανεξάρτητη για την εποχή της. Νομίζω πως μοιάζετε…

«Είμαι ανεξάρτητη από τη μέρα που γεννήθηκα! Δεν στηρίχτηκα ποτέ σε κανέναν άλλον. Αντιθέτως, πάντα στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και θέλω όλα να τα κάνω μόνη μου. Δεν θέλω κανείς να μπερδεύεται στις υποθέσεις μου και δεν αναφέρω σε κανέναν τις δουλειές μου. Μου αρέσει να τα καταφέρνω μόνη μου».

Σας είχε προταθεί από την αρχή ο συγκεκριμένος ρόλος;

«Από την αρχή! Και όπως μάλιστα μου είπε ο Λευτέρης Χαρίτος, τον φύλαγε ειδικά για μένα (γελάει)».

Τι να περιμένουμε ως εξέλιξη καθώς εισβάλλει στη ζωή της ο πρώην της;

«Η μια δυσκολία διαδέχεται την άλλη. Μόλις είπα ότι θα ησυχάσει με αυτόν τον άντρα στο πλευρό της, τον Μιλτιάδη, έρχεται ο άλλος, ο πρώην, και τώρα πάλι πρέπει να παλέψει για όλα: για τη ζωή, τη δουλειά που είχε στήσει και το σπίτι της».

Εάν δεν ερμηνεύατε τη Βιολέτα, ποιος άλλος ρόλος σάς ελκύει περισσότερο;

«Όλοι οι ρόλοι έχουν ενδιαφέρον, γιατί είναι χαρακτήρες μοναδικοί. Ερμηνευτικά ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο ρόλος της Ασημίνας, γιατί διαθέτει μεγάλες μεταβολές».

Η θέση της γυναίκας τον 21ο αιώνα έχει βελτιωθεί όντως σε σχέση με το ’50 ή όλο αυτό είναι μια ψευδαίσθηση;

«Σήμερα οι γυναίκες λειτουργούν περισσότερο σαν άντρες. Εν ολίγοις, έχουμε γεμίσει πια… Βιολέτες! Οι γυναίκες έχουν έναν άντρα δίπλα, αλλά είναι σαν να μην τον έχουν. Τα κάνουν όλα μόνες, δουλεύουν πολύ, μεγαλώνουν τα παιδιά, φροντίζουν το σπίτι… Τα έχουν φορτωθεί όλα στους ώμους τους. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι η θέση της γυναίκας σήμερα είναι λίγο χειρότερη απ’ ό,τι παλιότερα, που είχε μόνο τα παιδιά και το σπίτι και όλα τα υπόλοιπα τα φρόντιζε ο άντρας. Τώρα, αν δεν δουλεύεις, σε θεωρούν άχρηστη».

Καθώς η σειρά σημειώνει μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίσει και του χρόνου, νιώθετε μια παραπάνω ασφάλεια; Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας υπάρχει μεγάλη κρίση…

«Σίγουρα είναι μια ανακούφιση να έχεις δουλειά και σιγουριά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά εμένα αυτή την περίοδο περισσότερο με ανακουφίζει το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς, χωρίς να υποτιμώ βέβαια καθόλου και το οικονομικό, το οποίο είναι απαραίτητο».

Λέγοντας «ναι» στη σειρά, περιμένατε πως θα γινόταν τόσο μεγάλη επιτυχία;

«Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα! Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για πάρα πολύ ωραία σειρά από την πρώτη κιόλας στιγμή που αφηγήθηκαν την ιστορία στο casting. Μετά διάβασα και τα σενάρια και ναι, ήμουν σίγουρη για την επιτυχία. Ήταν σαν να έβλεπα παλιό ελληνικό κινηματογράφο και ξέρω ότι αυτό αρέσει πολύ».

Σας αποκαλούν στον δρόμο… Βιολέτα; Σας αρέσει να σας πλησιάζουν ή νιώθετε αμηχανία;

«Μου αρέσει πάρα πολύ που μου μιλάνε στον δρόμο και εκφράζουν τον θαυμασμό και την αγάπη τους. Όντως με φωνάζουν Βιολέτα! Είναι κάπως αστείο, αλλά μου αρέσει που είναι τόσο ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι με τη σειρά. Νιώθω πως πραγματικά γεμίσαμε τα μοναχικά βραδιά πολλών ανθρώπων», δήλωσε στο περιοδικό Τηλέραμα.