Έχοντας αρχίσει να προσαρμόζονται όλοι σιγά σιγά στα νέα δεδομένα της μετά κορωνοϊού καθημερινότητας, είμαστε κι εμείς οι beauty maniacs που προσπαθούμε να σκεφτούμε λύσεις και τρόπους για να συνεχίσουμε να παραμένουμε όμορφες όπου κι αν πάμε. Δυστυχώς, η ιατρική μάσκα προσώπου που αναγκαζόμαστε να φοράμε τόσο στα ΜΜΜ όσο και σε κλειστούς χώρους ή στο γραφείο, μπορεί να μας προστατεύει αλλά μας περιορίζει όσον αφορά τα μακιγιάζ που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Αυτό σημαίνει τα εξής: Πρώτον, ότι θα χρειαστείτε ιδέες για makeup που εστιάζουν περισσότερο στην περιοχή των ματιών που είναι εκτεθειμένη και δεύτερον, ότι οι φόρμουλες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι αδιάβροχες για να μη λιώσουν τα προϊόντα λόγω ζέστης, αλλά και για να μην πασαλειφτούν στο πρόσωπό σας καθώς προσθαφαιρείτε τις μάσκες σας.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω το τέλειο μακιγιάζ που σας προτείνουμε και μπορείτε να έχετε όλη μέρα -ακόμη κι αν φοράτε μάσκα!

life-quarantine-coronovirus-woman-medical-mask-does-makeup-mascaras-her-eyes-disease-prevention-protection-165545-154.jpg


Step 1: Βάση

Αρχικά, δεν πρέπει να το παρακάνετε με τη βάση του προσώπου σας. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε μια BB Cream που προσφέρει ελαφριά κάλυψη ή κάποιο αδιάβροχο foundation για να είστε σίγουρες πως το μακιγιάζ σας δε θα πάει πουθενά όσες μάσκες κι αν φορέσετε μέσα στη μέρα. Στη συνέχεια, αφήστε τη βάση σας έτσι ή πολύ απλά μπορείτε να εφαρμόσετε μια waterproof πούδρα ή κι ελεύθερης μορφής για να «κλειδώσετε» αυτό που κάνατε. Διαφορετικά, μπορείτε να σταματήσετε στο foundation και να μην προσθέσετε κάτι άλλο, για να δώσετε και μια λαμπερή όψη στο πρόσωπό σας.

Step 2: Μάτια

Σε αυτό το βήμα μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα στο μακιγιάζ των ματιών σας. Εάν πρόκειται για καθημερινό μακιγιάζ, μπορείτε να αρκεστείτε στις γήινες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε μια ηλιοκαμένη όψη κι ένα απόλυτα summer makeup. Πειραματιστείτε με τα χρώματα, δείτε ποια σας ταιριάζουν και απογειώστε το look σας. Μάλιστα, εάν δε θέλετε να φορέσετε σκιές, καλό είναι να αρκεστείτε σε μια mascara, η οποία θα σας χαρίσει τεράστιες βλεφαρίδες με όγκο και θα σας κάνει να σαγηνεύσετε τους πάντες στο πέρασμά σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια τέλεια γραμμή eyeliner που θα σας χαρίσει γατίσιο βλέμμα. Διαλέξτε όποιο eye makeup σας ικανοποιεί και πετύχετε τις πιο όμορφες εμφανίσεις!

Step 3: Χείλη

Στα χείλη, οι επιλογές είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Αρχικά, μπορείτε να τα αφήσετε φυσικά απλώνοντας απλώς ένα lip balm που θα τα κρατήσει απαλά κι ενυδατωμένα κάτω από τη μάσκα. Εάν θέλετε περισσότερο χρώμα, μπορείτε να στραφείτε προς τα θαυματουργά lip stains που προσφέρουν τρομερή διάρκεια και δεν πάνε πουθενά ακόμη κι αν αφαιρέσετε τη μάσκα σας. Βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει με το υπόλοιπο makeup και είστε έτοιμες!

549-2928e61a-21b2-4a42-993c-df4c689c2a53jpg.jpeg

Step 4: Διάρκεια

Το πιο βασικό βήμα όλων! Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, θα χρειαστείτε ένα setting spray το οποίο θα ψεκάσετε σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε το για μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς και μετά θα είστε πανέτοιμες να φορέσετε τη μάσκα σας και να κυκλοφορήσετε χωρίς να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως θα πασαλειφτεί το makeup σας μόλις τη βγάλετε. Επίσης, μπορείτε να το ανανεώνετε μέσα στη μέρα για έξτρα σταθερότητα και προστασία!