Μέχρι τότε, ρίχνουμε μια ματιά στους νικητές των προηγούμενων MasterChef, τους Άκη Πετρετζίκη, Λάμπρο Βακιάρο, Τιμολέων Διαμαντή και Μανώλη Σαρρή.

Άκης Πετρετζίκης

Ο Άκης Πετρετζίκης κέρδισε τον τίτλο στο πρώτο MasterChef του 2010, που προβαλλόταν από το Mega, και από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο, που διαρκώς μεγαλώνει και κρατάει μέχρι και σήμερα.

To 2012 και για τα επόμενα 2 χρόνια ήταν ο Head Chef στο εστιατόριο του chef Michel Roux – το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-Μέχρι και σήμερα) και Akis’ Food Tour (2020-Μέχρι και σήμερα) και άλλες.

Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου. Από το 2013, ο Πετρετζίκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ – μίας εταιρίας η  οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ – Ισπανία 2016).

Παράλληλα, ο Άκης Πετρετζίκης ασχολήθηκε με τις εκδόσεις. Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο του περιοδικό μαγειρικής με τίτλο Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, ενώ μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, εκδόθηκε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία Ευ Ζην το 2015. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Μόνο Σοκολάτα. Το 2017, κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Piece of Cake, με θέμα τα κέικ. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε από τις Αττικές Εκδόσεις το νέο του τριμηνιαίο περιοδικό μαγειρικής το οποίο φέρει ως τίτλο το όνομά του.

Το 2020, θα συμμετέχει στην εκπομπή Ready Steady Cook στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό BBC One.

Λάμπρος Βακιάρος

Ο Λάμπρος Βακιάρος κέρδισε το MasterChef το 2017, που προβαλλόταν από το Star, και έκτοτε διαγράφει τη δική του πορεία στον χώρο της μαγειρικής και απέκτησε το δικό του site.

Εδώ και τρία χρόνια ο Λάμπρος Βακιάρος μαγειρεύει στην πρωινή εκπομπή του Star “Στη φωλιά των Κου Κου” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, επιχειρηματικά με κέντρο το φαγητό, τη μαγειρική και το wellness με στόχο την εκπαίδευση όλων στον τρόπο που τρώμε.

Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν βρίσκεται σε κάποια κουζίνα όμως σύντομα θα τον δούμε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα του σειρά μπαχαρικών FLAVORITS, ένα project που στόχο έχει να απογειώσει τη γευστική εμπειρία του χρήστη με 1 μόνο κίνηση.

Τιμολέων Διαμαντής

Ο Τιμολέων Διαμαντής κέρδισε το μεγάλο έπαθλο και τον τίτλο του Έλληνα MasterChef το 2018 στο Star.

Από τότε ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους στην Αμερική, στον Καναδά και στην Κύπρο, ενώ κι εκείνος έχει φτιάξει το δικό του κανάλι στο Youtube, στο οποίο παρουσιάζει τις δικές του συνταγές.

Οι συνεργασίες του με κορυφαία εστιατόρια και η επαφή του με σεφ υψηλής γαστρονομίας τον βοηθούν να εμπλουτίζει το βιογραφικό του.

Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Σαρρής ήταν ο μεγάλος νικητής του MasterChef 3 και του επάθλου των 50.000 ευρώ.

Είναι 28 ετών, κατάγεται από την Πάρο και λατρεύει τη μαγειρική. Ήρθε από το Άμστερνταμ, όπου εργαζόταν εκεί τα τελευταία 4 χρόνια, για να συμμετάσχει στις auditions του διαγωνισμού μαγειρικής.

Σήμερα εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου.