Ο διαγωνιζόμενος, «πιάστηκε» από την κάμερα να «κλέβει», βάζοντας πάνω στο πιάτο του ορισμένα ντεκόρ, ενώ είχε λήξει ο χρόνος. Αν και μπροστά στην κάμερα γύρισε και είπε πως τα έβαλε όλα στην ώρα του, ρωτήθηκε αν όντως είναι έτσι τα πράγματα και εκεί αντιλήφθηκε πως τον είχαν δει να παραβιάζει τους κανονισμούς.

Αρχικά ζητήθηκε να ξεχαστεί το περιστατικό, όμως στη συνέχεια κατάλαβε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό, με αποτέλεσμα να πάει μπροστά στους κριτές και να ζητήσει συγνώμη προς αυτούς και τους παίκτες.
Masterchef 4: Το βίντεο με την ανακοίνωση των προτεινόμενων προς αποχώρηση
Οι τρεις κριτές του Masterchef 4 δεν μπήκαν καν στην διαδικασία μετά από αυτό να δοκιμάσουν το πιάτο, καθώς θέλουν να τηρούν τους κανονισμούς στο ακέραιο. Ετσι, μετά την τελευταία δοκιμασία, ανακοίνωσαν στον Γιώργο πως θα είναι ο πρώτος παίκτης προς αποχώρηση. Όσον αφορά τους άλλους δύο παίκτες που τέθηκαν σε διαδικασία αποχώρησης, ήταν η Ντέμη και ο Ηρακλής.

Masterchef 4: Η Μαρία την ασυλία
Οσον αφορά την ασυλία, αυτή πήγε στην Μαρία. Η δημιουργία της στο πιάτο με τα μύδια εντυπωσίασε τους κριτές, που για πρώτη φορά της έδωσαν την κάρτα ασυλίας. Μαζί με τον Σταυρή και τον Τζον βρέθηκαν μπροστά στους κριτές έχοντας παρουσιάσει τα καλύτερα πιάτα, με την Μαρία τελικά να κερδίζει την ασυλία. Δεν αποφάσισε ωστόσο αν θα την χρησιμοποιήσει, ζητώντας διορία μίας ημέρας.