Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ιδιαίτερης ομαδικής, με κριτή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Αρχικά, Σταύρος, Σταυρής, Γιώργος και Κώστας, που εμφανίστηκαν ως η dream team της ομαδικής του MasterChef 4, ηττήθηκαν κατά κράτος, όπως αποδείχτηκε από την βαθμολογία των πιάτων τους.

Μαρία, Μαριάννα, Διονύσης και ο Τζον στην πρώτη του ως αρχηγός, φαίνεται πως διαχειρίστηκαν καλύτερα τα υλικά, παρουσίασαν πιο αξιόλογα πιάτα και έτσι βρέθηκαν από την αρχή μπροστά στη βαθμολογία.

Η μπλε ομάδα του MasterChef 4 προηγούνταν με 47 πόντους και έμενε μόνο το γλυκό της πράσινης ομάδας. Κι εκεί που όλοι πίστευαν πως ο νικητής είχε κριθεί, το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι.

Βίντεο: Η πατέντα του Μπέλου στην ομαδική του MasterChef 4
Δύο στοιχεία στο γλυκό της πράσινης ομάδας του MasterChef 4 ενθουσίασαν τους καλεσμένους, ενώ και η προσθήκη ελαιόλαδου και αλατιού, σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, ήταν μια επιλογή έκπληξη σύμφωνα με τους κριτές. Αυτά δεν ήταν άλλα από τη μαρμελάδα ελιάς και ντομάτας.

Ο Δημήτρης Μπέλος, αρχηγός της πράσινης ομάδας εξήγησε στους κριτές πως η επιλογή της μαρμελάδας ντομάτας προστέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο πιάτο. Εν τέλει, το επιδόρπιο ενθουσίασε και έλαβε 47/50.

Η ισοψηφία στην κορυφή οδήγησε σε μια διαδικασία… παράτασης στο MasterChef 4. Δύο παίκτες, ένας από κάθε ομάδα, κλήθηκαν να δοκιμάσουν ένα πιάτο και να κατονομάσουν ένα, ένα τα υλικά του. Από την μπλε ομάδα ο Τζον, φαίνεται πως βρήκε περισσότερα υλικά από την Μάρλεν και έτσι, οι πράσινοι μπήκαν σε διαδικασία ασυλίας μαζί με τους κόκκινους.