Όπως θυμήθηκε και ο ίδιος στην ομαδική της Μεγάλης Δευτέρας, άκουσε τον «εξάψαλμο» από τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη για την επιλογή του να μπει με τα «γουρλίδικα» γυαλιά του στην οντισιόν. Ο Πάνος Ιωαννίδης όμως επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη για τον παίκτη του MasterChef 4, δύο μήνες αργότερα.

Βίντεο: «“Στην είπα” στην οντισιόν, αλλά τελικά σου πήγαιναν» είπε ο κριτής του MasterChef 4

Σε μια από τις κλασικές επισκέψεις στους πάγκους των ομάδων, ο Πάνος Ιωαννίδης αναρωτήθηκε γιατί ο Σταύρος δεν φορούσε τα τυχερά του γυαλιά. Ο κριτής του MasterChef 4 παρατήρησε επίσης, πως τώρα ο παίκτης τα χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ. «Μπορεί να στην είπα στην οντισιόν, αλλά τελικά σου πηγαίναν η αλήθεια είναι» ομολόγησε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Η οντισιόν του Βαρθαλίτη για το MasterChef 4

Με ένα χαβανέζικο πουκάμισο, που πολύ εύστοχα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασε πως δεν ήταν χειρότερο από εκείνα που φορούσε ο περσινός νικητής του MasterChef 3 Μανώλης Σαρρής, αλλά και γυαλιά ηλίου, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έμπαινε με έναν αέρα στην οντισιόν, που ελήφθη ως αλαζονεία από του κριτές.

Επιπλέον, σχολίαζε πως θέλει να δείξει «μαγειρική ωριμότητα» σε συνδυασμό με «δημιουργική τρέλα», σχόλιο που επίσης δεν έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

«Το γυαλί;» τον ρωτούσε τότε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Το γυαλί είναι γούρι, μου έχει φέρει αρκετές φορές γούρι» έλεγε στην οντισιόν ο Σταύρος Βαρθαλίτης, χωρίς να πείθει όμως τον κριτή του MasterChef 4. «Αν θες να βρεις τη μαγειρική ωριμότητα, για μένα, δεν θα τη βρεις με τα γυαλιά» του έλεγε παράλληλα και ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Βίντεο: Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης φόρεσε τα γυαλιά του Βαρθαλίτη
Πριν δοκιμάσει τότε το πιάτο του παίκτη του MasterChef 4, ο Πάνος Ιωαννίδης του είχε ζητήσει να του δώσει τα γυαλιά (τα είχε βγάλει έπειτα από παράκληση του Κοντιζά). Ο σεφ τα φόρεσε και ρώτησε τον Σταύρο: «Μου πάνε; Φαίνομαι ώριμος;»!