Οι παίκτες βρέθηκαν ενώπιον των κριτών, οι οποίοι τους ξάφνιασαν με τις ανακοινώσεις τους. Η Κατερίνα, που κέρδισε τη χρυσή κάρτα που της δίνει ασυλία, της έδωσε και άλλα δύο πλεονεκτήματα ενόψει της ομαδικής δοκιμασίας.

«Άκου να δεις Κατερίνα ποιο είναι το πλεονέκτημά σου. Δεν μαγειρεύεις εσύ σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα προφυλάσσεσαι και από το ενδεχόμενο μιας πιθανής ψηφοφορίας και το να μπεις σε μια διαδικασία αποχώρησης, πράγμα που σημαίνει ταυτόχρονα ότι προφυλάσσει και τη δυναμική της κάρτας που έχεις», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αφήνοντας άφωνους τους υπόλοιπους παίκτες του MasterChef 4. Ο κριτής μεταξύ άλλων ανέφερε ενόψει της ομαδικής δοκιμασίας: «Το πλεονέκτημα της Κατερίνας δεν είναι μόνο ότι σήμερα δεν θα μαγειρέψει, αλλά θα διαλέξει τους τρεις αρχηγούς, έναν για την κάθε ομάδα».
Βίντεο: Τα νέο πλεονεκτήματα της Κατερίνας στο MasterChef 4

«Και άλλο πλεονέκτημα η Κατερίνα. Έχει την κάρτα ασυλίας, δεν θα μαγειρέψει σήμερα, θα διαλέξει και τους αρχηγούς. Και απλά ζήλεψα, ήθελα να είμαι εγώ στη θέση της», είπε η Μαρία. «Μπας και πάει στον τελικό χωρίς να κάνει τίποτα αυτό το κορίτσι», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος στην κάμερα του MasterChef 4.