Στο επεισόδιο της Τετάρτης με τον διαγωνιζόμενο τυφλό σεφ, με ένα άκρως ιδιαίτερο πιάτο πήγε να διαγωνιστεί η 21χρονη Μαρία. Ντυμένη στα μαύρα, για να μπει όπως είπε στο κλίμα, μαγείρεψε στους κριτές μαύρο χοίρο με αλμυρά κόλλυβα, σάλτσα από ρόδι και καραμελωμένα μήλα.

Συνταγή με κόλλυβα πειραγμένα με μπαχαρικά και μυρωδικά
Ο Πάνος Ιωαννίδης χρειάστηκε να ρωτήσει δεύτερη φορά για να σιγουρευτεί πως άκουσε καλά, με την παίχτρια να τους λέει ότι είναι πειραγμένα με μπαχαρικά και μυρωδικά.

Η μελαχρινή παίχτρια είχε προβάρει αρκετές φορές το πιάτο της και ήταν σίγουρη για τις κινήσεις της, κάτι που παρατήρησαν οι κριτές. Toυς είπε ότι ντύθηκε στα μαύρα για να μπει στο «μουντ» και ότι δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να αποδείξει ότι αξίζει, στη μητέρα και τα αδέλφια της, που είναι αντίθετοι με τη μαγειρική.
Η παίχτρια πρότεινε και τα κόλλυβα ως σαλάτα και δήλωσε σίγουρη για τις κινήσεις της.

Πέρασε με δύο «ναι»
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος της είπε ότι του άρεσε πολύ το πιάτο, όπως και ο Πάνος Ιωαννίδης. Ωστόσο ο Σωτήρης Κοντιζάς όταν δοκίμασε το πιάτο της είπε ότι είναι νόστιμο, επισήμανε όμως πως το κρέας δεν ήταν ψημένο σωστά και έτσι της είπε «όχι».

Η Μαρία πέρασε στην επόμενη φάση του MasterChef 4 με δύο «ναι». Δείτε την προσπάθεια της παίχτριας στο παρακάτω βίντεο.