Τι κι αν μείνατε ξάγρυπνοι παρακολουθώντας το αγαπημένο σας show στο Netflix, τι κι αν απλά πέρασαν από το μυαλό σας γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, ένα είναι το σίγουρο: -αρχικά δεν είστε οι μόνοι- και δευτερευόντως πως θα καταφέρετε να μείνετε ανεπηρέαστοι από το άγχος και τη δυσκολία του ύπνου που σας βασανίζει συχνά; Το μυστικό για να καταφέρετε να ξυπνάτε καλύτερα και ξεκούραστα κρύβεται μέσα σας. Αφήστε τον ήλιο να μπει και αποχωριστείτε τις δυσοίωνες σκέψεις, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα που θα σας κάνουν να ξεκινάτε την ημέρα σας πιο χαρούμενα.

Ανακαλύψτε μοναδικές συμβουλές και εύκολα tips που πρόκειται να σας βοηθήσουν να αναδείξετε την αισιόδοξη πλευρά του χαρακτήρα σας, ενώ εσείς θα ανοίγετε τα μάτια σας με χαμόγελο, ό,τι κι αν έχει συμβεί το προηγούμενο βράδυ!

1. Αφήστε τον ήλιο να μπει μέσα στο δωμάτιό σας

Πηγαίνετε για ύπνο, αφήνοντας τις κουρτίνες σας μισάνοιχτες. Με αυτόν τον τρόπο, το φυσικό φως του ήλιου που ανατέλλει το πρωί θα στείλει «σήμα» στον εγκέφαλό σας για να επιβραδύνει την παραγωγή της μελατονίνης και να ανακάμψει την παραγωγή της αδρεναλίνης, ξυπνώντας σας με φυσικό τρόπο. Extra Tip: Προσπαθήστε να κοιμηθείτε νωρίτερα το βράδυ, έτσι ώστε να ανοίξετε τα μάτια σας ακριβώς την ώρα που ο ήλιος θα λάμψει μέσα από το παράθυρό σας, γεγονός που θα σας δώσει ακόμη κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Εάν διατηρήσετε αυτή τη ρουτίνα, είναι πιθανό να αρχίζετε να βασίζεστε στο βιολογικό σας ρολόι, παρά σε ξυπνητήρι.

pos-na-xypnas-xaroumenos.jpg

2. Προγραμματίστε το ξυπνητήρι σας 15 λεπτά νωρίτερα

Ρυθμίζοντας έγκαιρα το ξυπνητήρι σας, δεν χρειάζεται να πετάγεστε γεμάτοι άγχος από το κρεβάτι και να βιαστείτε στην πρωινή σας ρουτίνα. Μπορείτε να ξεκινάτε το πρωί σας ήρεμοι, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, ενώ θα σηκώνεστε σιγά σιγά. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι είναι εξίσου σημαντικό να προετοιμάζεστε τόσο ψυχικά όσο και σωματικά για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Αυτά τα λίγα έξτρα λεπτά στο κρεβάτι που μπορεί να περάσετε με τον εαυτό σας, σημαίνουν τα πάντα…

3. Κάντε Stretching

Τεντώστε κάθε άκρο σας για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, δοκιμάστε το πριν ακόμη ανοίξετε τα μάτια σας. Σηκώστε το χέρι σας και ξεκινήστε, τεντώνοντας κάθε δάχτυλο του, μετά τον καρπό σας και στη συνέχεια ολόκληρο. Έπειτα, προχωρήστε στο άλλο χέρι. Μην αμελήσετε να φτάσετε μέχρι την άκρη των δαχτύλων των ποδιών σας και στους αστραγάλους. Τελειώστε με τον λαιμό και την πλάτη σας που έχει δεχθεί πιέσεις από το γεγονός ότι ήσασταν ξαπλωμένοι στο στρώμα για πολλή ώρα και έχετε «παραμορφώσει» τους μύες και τις αρθρώσεις σας. Έτσι, θα βελτιώσετε τη ροή του αίματος και του οξυγόνου μέσα στο σώμα σας και θα νιώσετε καλύτερα!

shutterstock-462212878.jpg

4. Βουρτσίστε τη γλώσσα σας για 1 λεπτό

Ναι, καλά ακούσατε! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από την κακή πρωινή διάθεση, από το να αποχωριστείτε το γνωστό δυσάρεστο morning breath το πρωί και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια φρέσκια, δροσερή και καθαρή γεύση. Είναι αλήθεια, ότι πάνω από 300 τύποι βακτηρίων παραμένουν στο στόμα σας κάθε βράδυ και αφαιρώντας τα θα σας κάνει σίγουρα να νιώσετε πιο υγιείς!