Λένε ότι όταν χάνεις κάτι, τότε το εκτιμάς. Αυτό το διάστημα, που είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας, συνειδητοποιούμε την αξία συγκεκριμένων πραγμάτων, για τα οποία δε βρίσκαμε χρόνο μέσα στο απαιτητικό μας πρόγραμμα όλον αυτόν τον καιρό. Ένα από αυτά, είναι η γυμναστική. Τώρα, περισσότερο από ποτέ μας λείπει ένα δυνατό workout, για να ξεκινήσουμε παραγωγικά την ημέρα μας ή να αποβάλουμε το άγχος της καθημερινότητας το βράδυ.

1-sZrXx.jpg
Anna Kaiser

Η καραντίνα δε μας απαγορεύει να ασκηθούμε και ίσως είναι μία καλή ευκαιρία, να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να κάνουμε αυτό που αναβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δε χρειάζονται πολλά, όπως εξηγεί η personal trainer πολλών stars του Ηοllywood, Anna Kaiser, αλλά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σηκωθείτε από τον καναπέ σας και να ενεργοποιηθείτε. Η Αμερικανίδα μοιράστηκε 4 δικά της tips που θα σας βοηθήσουν να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας τώρα που μένετε στο σπίτι και να παραμείνετε σε καλή κατάσταση, με φόντο φυσικά και το καλοκαίρι που… έρχεται.

Φτιάξτε το δικό σας γυμναστήριο

shutterstock-362976095.jpg

Δεν έχει σημασία αν μένετε σε κάποιο μεγάλο σπίτι ή αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, αυτό που χρειάζεστε στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό στρώμα και τίποτα περισσότερο. Διαμορφώστε ανάλογα το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σας και ξεκινήστε το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, σαν να βρίσκεστε στο γυμναστήριο. «Όλοι μας βιώνουμε μία νέα πραγματικότητα αυτόν τον καιρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρό στρώμα yoga και μερικά βαράκια. Αν δεν έχετε στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε έχει βάρος, για να κάνετε τις ασκήσεις», εξηγεί η Kaiser.

Οικογενειακή υπόθεση

shutterstock-360973433.jpg

Η γυμναστική απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε φύλου. Συνεπώς, αν αυτό το διάστημα μένετε μαζί με τους γονείς σας ή τον σύντροφό σας, μπορείτε να αρπάξετε την ευκαιρία και να ασκηθείτε παρέα. Αυτή η κατάσταση είναι επιβαρυντική για όλους και αυτή είναι η καλύτερη διέξοδος για κάθε μέλος της οικογένειας. Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα, φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και ξεκινήστε το πρόγραμμα της αρεσκείας σας όλοι μαζί. Have fun!

Οι «πειρασμοί» μένουν μακριά

shutterstock-1561751656.jpg

Κακά τα ψέματα, οι επισκέψεις στην κουζίνα έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όλο αυτό το διάστημα και για όλους μας, είναι δύσκολο να αντισταθούμε στα αγαπημένα μας snacks. «Να έχετε πάντα υγιεινές επιλογές στο σπίτι. Αρκετά λαχανικά και γεύματα χαμηλά σε λιπαρά. Είναι σημαντικό να τα έχετε έτοιμα και να τα καταναλώνετε άμεσα όταν τα θέλετε, για να μην καταφύγετε στην επιλογή του junk food. Πάνω από όλα, να πίνετε αρκετό νερό, ειδικότερα τώρα που βρίσκεστε όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι», σημειώνει η Anna Kaiser, δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της καλής διατροφής που σε συνδυασμό με τη γυμναστική θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο πλάνο

shutterstock-1239725308.jpg

Netflix, καναπές και φαγητό. Για πολλούς από εμάς, η ιδανική ημέρα αυτόν τον καιρό, καταλήγει κάπως έτσι. Καλά όλα αυτά, αλλά όπως σημειώνει η Αμερικανίδα personal trainer, αν έχουμε φροντίσει να καταναλώσουμε νωρίτερα μέσα στη μέρα τα γεύματά μας στις ώρες που πρέπει, δε θα χρειαστεί να φάμε αργά το βράδυ και να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας. Αρά, είναι σημαντικό να έχουμε ένα σταθερό πλάνο και να μένουμε όσο γίνεται περισσότερο πιστοί σε αυτό, ειδικότερα τώρα που δε βγαίνουμε εκτός σπιτιού, αν δε θέλουμε να δούμε τη ζυγαριά μας να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Αρπάξτε αυτή την ευκαιρία και θα δείτε την ψυχολογία, αλλά και το σώμα σας να αλλάζουν θεαματικά μέρα με τη μέρα!