Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι περισσότεροι από εμάς θα ανανεώναμε αυτή την περίοδο τη ντουλάπα μας ή και το σπίτι μας, έχοντας μπει για τα καλά σε ανοιξιάτικους ρυθμούς. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να δώσουμε νέο αέρα στον χώρο μας, όπου κακά τα ψέματα, περνάμε πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας.

Καραντίνα, ημέρα απροσδιόριστη λοιπόν και πάμε να ασχοληθούμε με την κατοικία μας. Είχατε σκεφτεί πόσα θετικά vibes εκπέμπει ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι; Ή το πόσο πολύ μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια; Το περιβάλλον μας αντανακλά τα συναισθήματά μας και η φροντίδα του χώρου μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αυτό το διάστημα που #menoumespiti.

Παρακάτω, ακολουθούν διάφορα tips, για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας στον πιο cozy χώρο που γνωρίζετε με πολύ απλές κινήσεις!

Το «κλειδί» είναι η οργάνωση

2-WNzb0.jpg

Είναι πολύ πιο εύκολο να απολαύσετε τον χώρο σας, όταν είναι απόλυτα τακτοποιημένος για αυτό κι έφτασε η ώρα του… ξεκαθαρίσματος. Ασχοληθείτε ακόμη και με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, που είχαν μείνει στην άκρη, λόγω των πολλών υποχρεώσεων και αποχαιρετίστε αντικείμενα ή και ρούχα που δε χρειάζεστε πια.

Επίσης, κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε, είναι να αλλάξετε θέση σε μερικά έπιπλα, όσο είναι αυτό εφικτό. Δημιουργήστε μία γωνία, όπου θα διαβάζετε με ηρεμία το βιβλίο σας μπροστά στο παράθυρο ή διαμορφώστε διαφορετικά το υπνοδωμάτιό σας. Το σπίτι σας θα μετατραπεί σε ένα μέρος, όπου θα θέλετε να περνάτε πολύ περισσότερο χρόνο!

Πείτε «ναι» στον φωτισμό

1-z7IAM.jpg

Οι θερμοί τόνοι είναι το Νο1 στοιχείο ενός cozy χώρου. Στην αγορά υπάρχουν πολλά μικρά λαμπάκια, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε τα Χριστούγεννα, που μπορείτε να τα τοποθετήσετε είτε στο σαλόνι, είτε στο υπνοδωμάτιο σας. Μια καλή ιδέα είναι να τα βάλετε μέσα σε ένα βάζο ή στο κεφαλάρι του κρεβατιού σας. Οι επιλογές είναι πολλές και το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και δημιουργικότητα. Αλλάξτε εύκολα τα vibes του σπιτιού σας και δείτε το να μεταμορφώνεται ολιστικά.

Επιλέξτε μεθυστικά αρώματα

3-7eLwz.jpg

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μυρωδιά που ταξιδεύει το μυαλό σε μακρινούς προορισμούς; Τα αρωματικά κεριά αποτελούν σύμμαχό μας αυτήν την περίοδο. Αν θέλετε λοιπόν να δείτε το σπίτι σας στην πιο cozy εκδοχή του, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα κεριά. Επιλέξτε τις αγαπημένες σας μυρωδιές και τοποθετήστε τα κεριά σε κάθε σημείο της κατοικίας σας, στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή το μπάνιο. Extra tip: Προτιμήστε αρώματα όπως η λεβάντα, το λεμόνι, το μήλο ή το σανταλόξυλο που θα σας χαλαρώσουν.

Προσοχή στο υπνοδωμάτιο

4-N4lyA.jpg

Ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το υπνοδωμάτιό σας. Κάντε μία online αναζήτηση κι επιλέξτε νέα, φρέσκα κομμάτια για να ανανεώσετε την εικόνα του. Η άνεση είναι το «κλειδί», οπότε επενδύστε σε καλής ποιότητας μαξιλάρια, για να δημιουργήσετε το κρεβάτι των ονείρων σας. Τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ, περνάμε αρκετό χρόνο στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού για αυτό και πρέπει να τον αγαπήσουμε και να τον φροντίσουμε πιο πολύ, για να αισθανόμαστε κι εμείς καλύτερα μέσα σε αυτόν. Enjoy!

Αργά ή γρήγορα η καραντίνα θα τελειώσει και θα επιστρέψουμε στους κανονικούς  μας ρυθμούς, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς θα φτιάξουμε το ιδανικό περιβάλλον για εμάς με πολύ απλά βήματα!