Ήρθε η στιγμή και η εποχή για να τελειοποιήσετε τα beach waves, το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού που αγαπάμε να βλέπουμε τόσο στον εαυτό μας -όποιο κι αν είναι το μήκος των μαλλιών μας- όσο και σε μοντέλα και celebrities που αποθεώνουν το τεράστιο αυτό hair trend. Οπότε, διαβάστε πιστά τα βήματα που προτείνουμε και απογειώστε το look. Σε κάθε περίπτωση, το χτένισμα αυτό δεν έχει σαν αποτέλεσμα τους ατημέλητους κυματισμούς, που δημιουργούνται φυσικά από το νερό της θάλασσας, αλλά απαιτεί μια πιο συγκεκριμένη διαδικασία, με την οποία θα αποκτήσετε τα τέλεια και κομψά κυματιστά μαλλιά εντυπωσιάζοντας στις day-to-night εμφανίσεις σας στην πόλη ή το νησί.

b6da2e7e85cca5d0fed3bfae0af5d14e.jpg

Step 1: Φυσικό στέγνωμα

Αρχικά, εφαρμόστε μια mousse σε βρεγμένα μαλλιά και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Το καλοκαίρι καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε συχνά το πιστολάκι, γιατί έτσι τα ταλαιπωρείτε. Η hair mousse, μάλιστα, θα μπορέσει να δράσει μέσα στην τρίχα και να σας χαρίσει φυσικές μπούκλες, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο ειδικό salt spray, που θα πετύχει ένα εξίσου beachy αποτέλεσμα.

Step 2: Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα

Αφού στεγνώσουν, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τρία τμήματα, για να διευκολύνετε τη διαδικασία και φυσικά να τελειώσετε πιο εύκολα και γρήγορα. Έπειτα στερεώστε τα sections αυτά με μεγάλα τσιμπιδάκια, για να μην τα χάσετε και ξεκινήστε να δημιουργείτε μπούκλες με το ψαλίδι σας. Ξεκινήστε από το τμήμα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας κι έπειτα περάστε στις τούφες των δύο μπροστινών τμημάτων. Θα τελειώσετε τόσο γρήγορα που ούτε που θα το καταλάβετε!

Step 3: Δημιουργήστε τις μπούκλες σας

Για να πετύχετε τις τέλειες μπούκλες που θα μοιάζουν με beach waves, χρειάζεται να ακολουθήσετε τον σωστό τρόπο: Αρχικά, πιάστε μια χοντρή τούφα και τυλίξτε την προσεκτικά στο ειδικό εργαλείο, για να μην καείτε. Αφήστε την, λοιπόν, για περίπου 40 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθεί καλά η τρίχα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το πάχος έχει μεγάλη σημασία, καθώς οι πολύ λεπτές τούφες δεν αφήνουν τόσο φυσικό αποτέλεσμα και δείχνουν πιο στημένες. Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν natural beach waves. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα τμήματα που χωρίσατε. So simple!

jennifer-yepez-023-fake-tan-beach-hair-how-to-homepage-1280x720.jpg

Step 4: Σταθεροποιήστε

Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια και δυνατό κράτημα, δε θα πρέπει να αμελήσετε να βάλετε λακ. Ιδανικά, μπορείτε να ψεκάσετε λίγη ποσότητα αφού αφήνετε την κάθε τούφα από το ειδικό εργαλείο, διαφορετικά μπορείτε να τη βάλετε σε όλα τα μαλλιά σας μετά το τέλος της διαδικασίας. Τώρα, εάν έχετε απαλά κι εντελώς ίσια μαλλιά σας συστήνουμε να προσθέσετε τη λακ στην κάθε μπούκλα απευθείας με το που την αφήνετε, ενώ, εάν είναι σγουρά, μπορείτε να την ψεκάσετε σε μια βούρτσα και να χτενίσετε με αυτήν τις μπούκλες σας στο τέλος. Έτσι θα δείχνουν και πιο φυσικές!

Step 5: Τελικές κινήσεις

Εκτός από τη διάρκεια και το δυνατό κράτημα, όμως, τα κυματιστά μαλλιά απαιτούν και λάμψη, όπως όταν βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα, και ο μεσογειακός ήλιος πέφτει στις μπούκλες σας και τις κάνει να λάμπουν σαν διαμάντια. Μετά τη λακ, λοιπόν, εφαρμόστε σε όλο το μήκος των μαλλιών σας ένα hair oil, με shimmer ή χωρίς, και χαρίστε στον εαυτό σας αυτό το αξεπέραστο και πολυπόθητο glowy look.