Ο καθένας έχει τις δικές του μεθόδους για να φέρνει τα μέγιστα σε κάθε προπόνηση και για να δημιουργεί το τέλειο αποτέλεσμα. Συνδυάζοντας οφέλη, διασκέδαση και φυσικά τις κατάλληλες ασκήσεις ο γυμναστής των διασήμων Don Saladino έχει πείσει μερικούς από τους πιο γνωστούς star -μεταξύ των οποίων οι Blake Lively, Ryan Reynolds, Emily Blunt, Kanye και Hugh Jackman- πως οι γνώσεις του τον καθιστούν την καλύτερη επιλογή. Για τους gurus του wellness o ίδιος συγκαταλέγεται στην a-list των προτιμήσεων και το studio του, Drive495, στη Νέα Υόρκη γίνεται καθημερινά ανάρπαστο. Όσο για τις αγαπημένες ασκήσεις του Mr. Saladino; Όπως ο ίδιος αναφέρει, αν δεν έχουν τα παρακάτω συστατικά τότε δε θα καταφέρουν ποτέ να δημιουργήσουν την ιδανική προπόνηση.

gimnastis-diasimon-tips-1.jpg

Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη μουσική

Καμία προπόνηση δεν είναι πλήρης χωρίς τις κατάλληλες μελωδίες. Η μουσική είναι μια κινητήριος δύναμη κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και σύμφωνα με τον Saladino ακόμη και οι άνθρωποι που έρχονται στο studio του έχοντας περάσει μια κακή μέρα, ξεχνούν τα πάντα μόλις ξεκινάει να παίζει ο ρυθμός. Έτσι, ο ίδιος έχει καταφέρει μετά από αρκετή έρευνα να βρει playlists που θα προκαλούν καλά συναισθήματα και που θα κάνουν το απαραίτητο restart, για όποιον είναι απαραίτητο. Η δική του συμβουλή είναι να ακούτε πιο χαλαρά τραγούδια κατά την προθέρμανση και στη συνέχεια να επιλέγετε κάτι που αυξάνει την αδρεναλίνη.

Να προσέχετε τις ώρες που κοιμάστε

Ένα άλλο κλειδί που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο χρόνος που ξοδεύετε στο γυμναστήριο δε μπορεί να αντισταθμίσει τις κακές συνήθειες εκτός αυτού. Όταν για παράδειγμα δεν κοιμάστε τις απαιτούμενες ώρες κάθε βράδυ τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένης και της ορμονικής λειτουργίας. Είναι φανερό, λοιπόν, πως όταν οι ορμόνες είναι εκτός ισορροπίας, η ενέργειά σας είναι χαμηλότερη και κατά συνέπεια δεν είστε σε θέση να βγάλετε αποτελεσματικά το πρόγραμμα εκγύμνασης.

gimnastis-diasimon-tips-2.jpg

Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη

H υγεία του σώματος και του πνεύματός σας αποτελούν τα νούμερο ένα ζητούμενα σε όποια δραστηριότητα και αν επιλέγετε. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά εάν αυτά τα οποία σας λέει για να σας καθοδηγήσει ο προπονητής σας είναι ορθά. Μπορεί αν ακούγεται κάπως συνωμοτικό, αλλά σύμφωνα με τον Don Saladino, δεν είναι λίγοι οι γυμναστές που επιμένουν σε λανθασμένες ασκήσεις ή ακόμη και σε κινήσεις που επιβαρύνουν τα γόνατα και τη μέση σας. Κάντε τη δική σας έρευνα και μην ξεχνάτε να εμπιστεύεστε μόνο διαπιστευμένους επαγγελματίες.

Δώστε σημασία στη χαλάρωση

Μπορεί η μουσική, ο ύπνος αλλά και ένας καλός trainer να αποτελούν σημαντικά δεδομένα για μια αποτελεσματική προπόνηση αλλά εξίσου μεγάλης σημασίας είναι και η ώρα της χαλάρωσης. Το γνωστό cool-down στο οποίο συμπεριλαμβάνετε το stretching πρέπει να γίνει για εσάς η ώρα όπου μειώνετε τη δυσκαμψία των μυών σας, ελαττώνετε τους πόνους και φυσικά αυξάνετε την καύση των θερμίδων. Όσο για την ακοή, αυτή η αίσθηση παίζει και εδώ το ρόλο της αφού όπως αναφέρει ο Don, οι πελάτες του ακούν χρηστικά podcasts σχετικά με την υγεία και την ευεξία.

gimnastis-diasimon-tips-3.jpg

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα που απαιτεί το σώμα σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που και εσείς νιώθετε πως δε μπορείτε να αντέξετε ένα ακόμη εξαντλητικό πρόγραμμα spinning στο γυμναστήριο. Βασιζόμενοι, λοιπόν, στο γεγονός πως κάθε μέρα δε θα έχετε τις ίδιες ψυχικές και σωματικές αντοχές έφτασε η στιγμή να πείτε “ναι” σε όλα όσα μπορείτε να κάνετε, αγκαλιάζοντας τις δικές σας προσωπικές ανάγκες. Έτσι, αντί να καθίσετε στο σπίτι καθώς δε μπορείτε να ακολουθήσετε τη σημερινή προπόνηση, θα μπορούσατε να βγείτε έξω για ένα απλό περπάτημα. Θυμηθείτε πως μια μέρα χωρίς κίνηση ισοδυναμεί με μια μέρα κατά την οποία το σώμα σας θα παραμείνει αδρανές συμπαρασύροντας μαζί και όλη σας την ενέργεια. Ακόμη και αν είναι για 15 λεπτά ο Don Saladino προτείνει να κάνετε την προσπάθεια.

gimnastis-diasimon-tips-5.jpg
O Don Saladino