Για όλες τις γυναίκες που αγαπάνε τη μόδα και όχι μόνο, το online shopping θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της σύγχρονης εποχής. Δεν αφορά μόνο το κομμάτι των αγορών, δηλαδή ότι μπορούμε να αποκτήσουμε το καινούριο μας ρούχο ανά πάσα στιγμή, αλλά και ότι μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τις νέες τάσεις και κολεξιόν όλων αυτών που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

Ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε με τη quarantine time να μην ξέρουμε για πόσο ακόμα θα διαρκέσει, τα e-shops έχουν γίνει οι καλύτεροί μας φίλοι. Πριν βιαστείτε να κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση «ποιος έχει διάθεση να ψωνίσει με όλα αυτά που συμβαίνουν;», καλό θα ήταν να αναλογιστείτε και τα ψυχικά οφέλη που χαρίζει η ασχολία με όλα αυτά που αγαπάμε και που είχαν σημαντική θέση στην καθημερινότητά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ειδικοί τονίζουν πως για να βγούμε «νικητές» μέσα απ’ όλη αυτή τη δοκιμασία είναι βασικό να προσαρμόσουμε τις συνήθειές μας στις νέες προσωρινές συνθήκες.

online-shopping-4.jpg

Παρακάτω θα συναντήσετε μια σειρά από οφέλη που χαρίζει το online shopping όχι μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά γενικά, καθώς και ποια πράγματα πρέπει να προσέχετε όταν αποφασίζετε να κάνετε αγορές μέσα από τα αγαπημένα σας διαδικτυακά καταστήματα!

Τα οφέλη

1. Ένα από τα βασικά συν που διαθέτουν οι διαδικτυακές αγορές είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να τις υλοποιήσουμε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούμε χωρίς να έχουμε την πίεση του χρόνου, με άνεση και ηρεμία.

2. Μπορούμε να κάνουμε εύκολη κι εξονυχιστική έρευνα αγοράς. Έχουμε τη ευκαιρία να ψάξουμε σε διάφορα καταστήματα για το προϊόν που μας ενδιαφέρει, να συγκρίνουμε τιμές και να καταλήξουμε στην αγορά που μας συμφέρει περισσότερο.

online-shopping-2-lamdM.jpg

3. Όλα τα μεγάλα online shops μας δίνουν τη δυνατότητα της αλλαγής όσο και της επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που δεν είμαστε ικανοποιημένες από την τελική μας αγορά.

4. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι είναι ένας εύκολος τρόπος να ενημερωθούμε για τις νέες τάσεις των επόμενων μηνών αλλά και γιατί όχι την απόκτησή τους. Σίγουρα στρέφοντας την προσοχή σας σε πράγματα που σας αρέσουν βοηθάτε την ψυχολογία σας και αποκτάτε περισσότερες δυνάμεις. Τόσο απλά!

Τα μυστικά

Για να κάνετε σωστά, γρήγορα και με ασφάλεια τις διαδικτυακές αγορές σας υπάρχουν κάποιοι κανόνες και κάποια μυστικά που αξίζει να γνωρίζετε:

1. Πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε αντικείμενα στο «καλάθι» σας, δημιουργήστε μια λίστα από τα βασικά στα οποία θέλετε να επενδύσετε. Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας θα κάνετε και μικρές υπερβολές, πράγμα που θα σας βοηθήσει ώστε να μην ξεφύγετε από το budget σας.

2. Να είστε σίγουρες για τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το πετύχετε αυτό. Ο πρώτος αφορά το υπόλοιπο της κάρτας σας. Φροντίστε να μην ξεπερνά το πόσο που θέλετε να ξοδέψετε. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, μπορείτε να συγκεντρώσετε ή να σημειώσετε τα κομμάτια που σας ενδιαφέρουν και στο τέλος να επιλέξετε αυτά που θέλετε περισσότερο.

online-shopping-5.jpg

3. Να ελέγχετε πάντα τις προσφορές γιατί τις περισσότερες φορές κρύβουν θησαυρούς και σε πολύ οικονομικές τιμές. Ενδεχομένως θα έρθετε αντιμέτωπες με κομμάτια της αντίθετης σεζόν, αλλά ποιος θα έλεγε όχι σ’ ένα υπέροχο πανωφόρι με έκπτωση 60%;

4. Διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες του προϊόντος που έχετε επιλέξει. Δώστε μεγάλη προσοχή στις διαστάσεις, στα υλικά αλλά και στην εφαρμογή του ρούχου. Αυτό θα σας βοηθήσει πιο εύκολα να καταλάβετε εάν σας ταιριάζει ή όχι.

5. Επιλέξτε να επενδύσετε σε απλές γραμμές και σιλουέτες, ειδικά εάν δεν έχετε ξαναγοράσει από το συγκεκριμένο online shop και δε γνωρίζετε ακριβώς τα μεγέθη αλλά και τα shapes των προϊόντων.

6. Για την ασφάλειά σας να προτιμάτε να επισκέπτεστε γνωστές και αξιόπιστες ιστοσελίδες, να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς κατά τη διάρκεια της εγγραφής και σύνδεσής σας και φυσικά να αποθηκεύετε πάντοτε τις λεπτομέρειες τις παραγγελίας σας.