Τα ταξίδια ανοίγουν τους ορίζοντές μας και μας βοηθούν να γνωρίσουμε την κουλτούρα μιας χώρας από την αρχή. Πολλές από τις αποδράσεις όμως σε μακρινούς προορισμούς συνοδεύονται συχνά από καθυστερήσεις, πολύωρες πτήσεις ή αναμονή σε αεροδρόμια, στοιχεία που οδηγούν αναπόφευκτα στις λύσεις των σνακς και των γρήγορων γευμάτων. Φυσικά, κάτι τέτοιο έχει αρνητικά αποτελέσματα στον οργανισμό. Εμείς λοιπόν φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε τις 5 top τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης που διαρκεί αρκετές ώρες, για να διατηρήσετε το βάρος σας αλλά και την υγεία σας σε ισορροπημένα και φυσιολογικά επίπεδα. Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά και αφαιρέστε τα από τη wish list σας!

Αποξηραμένα φρούτα

how-to-dehydrate-apples20-700x445.jpg

Στη λίστα ανήκουν τα τσιπς μπανάνας ή μήλου που μπορεί να είναι νόστιμα αλλά αποτελούν θερμιδικές βόμβες εάν τα καταναλώσετε σε μεγάλη ποσότητα. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για άλλα φρούτα. Η ποσότητα ζάχαρης που περιέχεται σε αυτά είναι τεράστια με αποτέλεσμα να προκαλεί κατακράτηση κι ένα αίσθημα δυσφορίας. Σίγουρα πρέπει να το αποφύγετε εσείς που πασχίζετε να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα και θέλετε να αποκτήσετε flat belly.

Καφές

coffee-lab.jpeg

Ο καφές μπορεί να είναι απαραίτητος για να μας κρατάει σε εγρήγορση τις ώρες που περιμένουμε στο αεροδρόμιο ή όταν πετάμε, αλλά σίγουρα η ποσότητα που καταναλώνουμε θα πρέπει να είναι μικρή. Η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση όταν υπάρχει σε μεγάλες δόσεις στον οργανισμό, γεγονός που με τη σειρά του κάνει κακό τόσο στο σώμα εσωτερικά όσο και στο δέρμα εξωτερικά. Προσπαθήστε να μείνετε στη μία κούπα ημερησίως, ενώ αντικαταστήστε τον καφέ με άλλες εναλλακτικές προτάσεις ή μεγάλη ποσότητα νερού που είναι και το πιο ασφαλές «ρόφημα».

Αλκοόλ

fa5dafe0-308c-11ea-beff-96e315cf5b5c.jpg

Σίγουρα κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα ποτήρι κρασιού είτε κατά τη διάρκεια της πτήσης είτε κατά τη διάρκεια της διαμονής του σε μια χώρα. Η αφυδάτωση που προκαλεί η αλόγιστη ποσότητα αλκοόλ οδηγεί μεταξύ άλλων σε ανυπόφορους πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους, ενώ πολλοί διατροφολόγοι αποκαλύπτουν ότι εάν πιείτε αρκετά ποτήρια του αγαπημένου σας ποτού όσο βρίσκεστε πάνω στο αεροπλάνο, τότε μπορεί να δημιουργηθούν ακόμη και θρόμβοι αίματος. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ετοιμαστείτε να παραγγείλετε άλλο ένα martini, ξανασκεφτείτε το.

Τσίχλες

-o9nGg.jpg

Είναι η ιδανική λύση για τους ενοχλητικούς πόνους που προκαλούνται στα αυτιά εκείνων που ετοιμάζονται να ανέβουν στο αεροπλάνο. Ωστόσο, οι τσίχλες προκαλούν πρήξιμο στην κοιλιά και δυσκολία στην πέψη. Πιο συγκεκριμένα, τα τεχνητά γλυκαντικά που υπάρχουν σε αυτά τα προϊόντα μπορούν να δημιουργήσουν στομαχόπονους ή ακόμη και διάρροια. Επομένως, πείτε ένα μεγάλο «όχι» στις αγαπημένες σας gums με γεύσεις ή ακόμη και στις καραμέλες και προστατέψτε το σώμα και το βάρος σας.

Ανθρακούχα αναψυκτικά

how-to-eat-healthy-while-traveling-274847-1545337164743-main700x0c.jpg
Image Source: Blake Wisz/Unsplashed

Το ανθρακικό μπορεί να προκαλέσει εξίσου μεγάλο πρήξιμο γενικά, οπότε ειδικά κατά τη διάρκεια της πτήσης σκεφτείτε πόσο σοβαρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση με την κατακράτηση. Για παράδειγμα, αποφύγετε τη σόδα εξαιτίας της ζάχαρης και των χημικών συστατικών που περιέχει σε αρκετή ποσότητα. Καλό είναι λοιπόν να παραμείνετε πιστοί στο νερό που είναι απόλυτα υγιεινό και θα σας απαλλάξει από οποιοδήποτε αντιαισθητικό αποτέλεσμα στο σώμα σας.