Το πρώτο πρωινό μετά από κάθε χωρισμό είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στο τέλος κάθε σχέσης. Είτε ήταν δική σας επιλογή, είτε ήρθε ως απόφαση του πρώην συντρόφου σας το μόνο που μετράει είναι πως πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή με το μυαλό και την καρδιά σας αφοσιωμένα στους νέους σας στόχους. Χωρίς βιαστικά ξεσπάσματα και με καθαρή σκέψη θα ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και την κατάλληλη στιγμή όλες οι αρνητικές σας σκέψεις θα αποτελούν παρελθόν. Θα πάρετε σημαντικά μαθήματα ζωής, θα μιλήσετε με τις φίλες σας, θα ξεσπάσετε και τελικά θα εξελιχθείτε σε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σας. Αυτό δεν είναι άλλωστε το νόημα;

xorismos-isorropia-sxeseis-1.jpg

Θυμηθείτε πως όλα είναι μέσα στη ζωή

Το να πληγωθείτε προκαλεί μείζονες σωματικές και νευροχημικές αλλαγές. Γνωρίζοντας ότι αυτές είναι φυσιολογικές και αναμενόμενες, θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο μόνοι. Το να αντισταθείτε, λοιπόν, σε βεβιασμένες κινήσεις είναι ένα πρώτο και βασικό βήμα προς την αυτοσυγκράτηση και προς μια κατεύθυνση στην οποία θα μάθετε να κυριαρχείτε πάνω στη σκέψη σας. Οι περισσότεροι life coaches ισχυρίζονται πως για να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή είναι σημαντικό να ξεκινήσετε επαναλαμβάνοντας με το μυαλό σας διαφορετικές σκέψεις από αυτές που έχετε συνηθίσει. Για παράδειγμα μπορείτε -ακόμη και αν δεν το πιστεύετε- να επιμένετε καθημερινά πως «όλα γίνονται για την προσωπική σας εξέλιξη» επαναλαμβάνοντας αυτή τη φράση στον εαυτό σας, μπροστά από τον καθρέφτη. Σε μερικές ημέρες ο εγκέφαλός σας θα ξεκινήσει να λαμβάνει το σήμα και να ανταποκρίνεται.

Βρείτε μια νυχτερινή ρουτίνα

Κάτι που να ταιριάζει σε εσάς. Είναι γεγονός πως η νυχτερινή ρουτίνα αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για αποθεραπεία και καινούρια ξεκινήματα. Αν και θα το έχετε ακούσει αρκετές φορές, έφτασε η στιγμή να ξεκινήσετε να αλλάζετε συνήθειες ακολουθώντας μια πιο ευσυνείδητη καθημερινότητα. Αφήστε το κινητό σας μακριά, αρχίστε να κάνετε τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός και μην παραλείπετε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα που απαιτεί μια beauty routine. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, η αποχή από τα social media και οι conscious επιλογές θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοβελτίωση και στη συνειδητοποίηση.

xorismos-isorropia-sxeseis-4.jpg

Βγείτε έξω

Αν και για τον καθένα από εσάς αυτό απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση, η αλήθεια είναι πως το να επιλέξετε να κάνετε δραστηριότητες εκτός σπιτιού θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον αρνητισμό και την απαισιόδοξη οπτική με την οποία -πιθανότατα- αντιμετωπίζετε τα πράγματα. Γυμναστείτε για να αυξήσετε τις ορμόνες που σας κάνουν χαρούμενους, δηλαδή τις ενδορφίνες. Επιλέξτε να κάνετε έναν θεραπευτικό περίπατο δίπλα στη θάλασσα χωρίς handsfree, βγείτε για ένα ποτό με μια φίλη σας που έχετε να δείτε καιρό και φυσικά μην ξεχνάτε να αναπνέετε -κάθε στιγμή- με ευγνωμοσύνη.

Εξετάστε την προσωπική σας ανάπτυξη

Όταν βγείτε από μια κατάσταση σχέσης και περάσετε ξανά σε ένα single-mode ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που οφείλετε να αξιοποιήσετε είναι το γεγονός ότι μπορείτε να εξετάσετε πώς θα κάνετε τα κατάλληλα βήματα για την προσωπική σας ανάπτυξη. Τώρα είναι η στιγμή που έχετε την απόλυτη ελευθερία να εξελιχθείτε πέρα ​​από το ποιοι ήσασταν στη σχέση, να γίνετε το πρόσωπο που πραγματικά ελπίζετε να είστε στη ζωή σας. Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να σας αγχώνει, αντιθέτως πρέπει να τη βλέπετε ως μια μοναδική ευκαιρία για να ανακτήσετε πίσω την αυθεντικότητά σας.

xorismos-isorropia-sxeseis-2.jpg

Αποφύγετε την επαφή με τον πρώην σύντροφό σας

Επειδή αυτό το άρθρο δεν αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσετε τον πρώην σύντροφό σας αλλά στο πώς θα νιώσετε πραγματικά αναζωογονημένες μετά από έναν χωρισμό, είναι σημαντικό να αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή με αυτόν. Το να δώσετε στον εαυτό σας χώρο και χρόνο για ανασυγκρότηση και νέα ξεκινήματα απαιτεί να παραμείνετε μακριά από ό,τι σας κρατάει στο παρελθόν.

Απαλλάξτε τον χώρο σας από περιττά αντικείμενα

Η guru της οργάνωσης Marie Kondo δεν έγινε τυχαία μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες τη χρονιά του 2019. Με τη φιλοσοφία της να λέει πως συμμαζεύοντας έναν χώρο μπορείτε να οδηγηθείτε σε ψυχική ηρεμία, πέτυχε να μπει σε εκατομμύρια σπίτια και να αλλάξει άλλες τόσες ζωές. Διαμορφώνοντας την κατοικία σας από την αρχή και απαλλάσσοντάς την από πράγματα που έχουν αρνητική ενέργεια, θα καταφέρετε να κάνετε το ίδιο και με τις σκέψεις σας. Όταν τελειώσετε, το μόνο βέβαιο είναι πως τα πάντα θα έχουν μια θέση και μια λογική εξήγηση. Τόσο στον χώρο σας, όσο και στην ψυχή σας.