Οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι εξωτερικές δουλειές και οι πολλές ώρες εργασίας μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένη ακόμη κι αν την περιποιείστε και δεν παραμελείτε τη ρουτίνα περιποίησής σας. Φυσικά, αυτή η κατάσταση μπορεί να σας προσθέσει άδικα περισσότερα χρόνια κάνοντάς σας να δείχνετε πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι πραγματικά είστε. Με μερικά ιδανικά και θαυματουργά tips όμως τώρα μπορείτε να κάνετε το πρόσωπό σας να είναι πιο φρέσκο κάθε ημέρα που περνάει, πιο λαμπερό και απόλυτα νεανικό. Ακολουθήστε πιστά τα τρία μυστικά που αξίζει να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας για να δείτε το δέρμα σας να αλλάζει σταδιακά και να αποποιείται την κουρασμένη του όψη. Είναι απλά και άκρως αποτελεσματικά, οπότε δοκιμάστε τα άμεσα!

Περιποιηθείτε τα μάτια σας

Τα μάτια είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου που δείχνει αμέσως ταλαιπωρημένη έτσι και κοιμηθείτε μια μέρα πολύ αργά. Γίνονται μικρότερα σε σχήμα και πιο κλειστά, ενώ πολλές φορές δημιουργούνται μαύροι κύκλοι οι οποίοι σας απομακρύνουν από την τέλεια όψη που θέλετε να έχετε. Το βασικότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην αμελείτε τις ενυδατικές μάσκες ματιών που μπορούν να κάνουν πραγματικά θαύματα στο δύσκολο αυτό σημείο. Για να δώσετε ένα boost στη δράση τους, καλό είναι να τις τοποθετείτε στο ψυγείο και όποτε θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε, τις παίρνετε απευθείας και τις απλώνετε στην επιδερμίδα σας με ανοδικές κινήσεις.

2048x2730-8cf89b72-29f8-11e6-8c6d-8717f855a1ec-assets-elleuk-com-gallery-17302-1325877991-origins-jpg.jpg

Ακόμη, μπορείτε να εφαρμόζετε eye patches, που εξίσου βοηθούν στο να φαίνεται πιο φρέσκο και αναζωογονημένο το πρόσωπό σας. Καθιερώστε τες στη ρουτίνα σας 2 φορές την εβδομάδα και θα αρχίσετε πραγματικά να βλέπετε τη διαφορά στο βλέμμα σας. Προτιμήστε εκείνες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ το οποίο εκτός από ενυδάτωση και φωτεινότητα, χαρίζει και νεανική όψη.

Αιχμαλωτίστε τη λάμψη στο πρόσωπό σας

«Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι υπάρχει η εκπληκτική κρέμα ή η τέλεια μάσκα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα» λέει η καταξιωμένη αισθητικός Mimi Luzon. «Το υπέροχο δέρμα είναι το αποτέλεσμα μιας σωστής ρουτίνας περιποίησής του. Η κουρασμένη όψη του προσώπου κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο θαμπή, γι ‘αυτό κάντε peeling σε εβδομαδιαία βάση, για να πάρετε αυτή τη φρεσκάδα πίσω. Εάν το δέρμα σας μάλιστα είναι ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε γαλακτικό οξύ που θα βρείτε σε στοχευμένα προϊόντα περιποίησης.

Σύμφωνα με άλλους ειδικούς και δερματολόγους όμως, το πραγματικό μυστικό βρίσκεται στο να επιλέξετε τη σωστή μάσκα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, οι μάσκες με άργιλο είναι εξαιρετικές για την απορρόφηση της λιπαρότητας, την αποκατάσταση του ξηρού δέρματος, ενώ κάθε τύπος θα επωφεληθεί αναμφισβήτητα από μια ενυδατική μάσκα.

00270fullscreen.jpg

Χρησιμοποιήστε κρέμες ματιών για τη νύχτα

Με τόση εστίαση που κάνουμε στους ορούς, τα έλαια και τις αμπούλες, πάρα πολλές από εμάς παραμελούμε τις κρέμες νυκτός που είναι αποκλειστικά εξειδικευμένες για την περιποίηση των ματιών και μπορούν πράγματι να κάνουν την under-eye area να φαίνεται απίστευτα ξεκούραστη. Πράγματι, αρκετές γυναίκες πηγαίνουν για ύπνο χωρίς να βάλουν τίποτα στο πρόσωπό τους πιστεύοντας πως έτσι «αναπνέει» καλύτερα. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι η επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα και «τροφή» για να μπορέσει να αναγεννηθεί, οπότε με τα πλούσια συστατικά των eye creams που πρέπει να τοποθετείτε συστηματικά θα δείτε δραστικά αποτελέσματα.