Μπορεί τα κοντά μαλλιά να είναι το haircut που βλέπουμε σε πάμπολλες streetstyle εμφανίσεις των απανταχού fashionistas, να είναι κομψό κι ένα από το πιο ινσταγκραμικά που έχουν υπάρξει ποτέ -ένα scroll down στην αρχική σας θα σας πείσει-, αλλά όλες κατά βάθος ονειρευόμαστε να έχουμε μακριά και μάλιστα υγιή τρίχα. Δίχως ίχνος ψαλίδας, απαλά και μεταξένια, όπως αυτά που είχαμε όταν ήμασταν μικρές. Φυσικά, δεν είναι ανέφικτο να πετύχετε τον στόχο σας, αφού τα παρακάτω, πολύτιμα hair tips, σας βοηθούν να δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν εύκολα και γρήγορα! Εντάξτε τα στη hair routine σας και αποκτήστε απίστευτα μακριά μαλλιά!

1. Περιορίστε το λούσιμο

Εάν δεν το γνωρίζατε ήδη, το συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τα μαλλιά σας, αφού αποδυναμώνει την τρίχα και παράλληλα απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, με αποτέλεσμα αυτή να αναγκαστεί να παράξει περισσότερα έλαια κι έτσι να προκληθεί λιπαρότητα. Αντ’ αυτού λοιπόν φροντίστε να περιορίσετε το λούσιμο σε 2 φορές την εβδομάδα. Και κάθε φορά που παρατηρείτε πως πάει να δημιουργηθεί λιπαρότητα, ψεκάστε τη ρίζα με ένα dry shampoo και είστε έτοιμες!

e536863ab21611ac25a466f5df9a2f22.jpg

2. Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την πετσέτα σας

Εάν κι εσείς μαζεύετε τα μαλλιά σας πάνω με μια πετσέτα, σηκώστε το χέρι σας. Αυτή η συνήθεια που πολλές από εσάς έχετε από τότε ακόμη που ήσασταν μικρές, μπορεί να τα αποδυναμώσει. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αντί να τα τυλίξετε πάνω, να τα στεγνώσετε ελαφρώς ταμπονάροντάς τα με την πετσέτα προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο και θα φύγει η περιττή υγρασία και θα καταφέρετε να περιορίσετε το «σπάσιμο».

3. Μην ξεχνάτε να βάζετε conditioner

Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που πρέπει να υιοθετήσετε κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα τα περιποιηθείτε με τον μέγιστο δυνατό τρόπο. Μετά το σαμπουάν, βάλτε στα μαλλιά σας το αγαπημένο σας conditioner και αφήστε το να δράσει για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία του. Εναλλακτικά, εάν βιάζεστε και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα leave-in conditioner, που εφαρμόζετε σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και έπειτα τα χτενίζετε προσεκτικά. Θα είναι σαν να έχετε ένα φιλμ προστασίας πάνω τους όλη μέρα.

beauty-editorial-45.jpg

4. Δοκιμάστε το μασάζ

Το μασάζ στο σώμα μπορεί να σας χαλαρώσει στο μέγιστο και να σας αναζωογονεί ψυχικά και σωματικά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί κι εάν δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Το scalp massage όπως ονομάζεται, μπορεί να σας φτιάξει αμέσως τη διάθεση, να αποβάλει το άγχος και να ενισχύσει τον αγώνα σας για πιο μακριά μαλλιά, αφού ανοίγει τους πόρους. Ξεκινήστε από μπροστά και πηγαίνετε με κυκλικές κινήσεις προς τα πίσω. Διαφορετικά, μπορείτε να αναζητήσετε hair salons, που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

5. Χτενίστε απαλά

Εκτός από τα παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να χτενίζετε σωστά τα μαλλιά σας. Φροντίστε να κάνετε απαλές κινήσεις. Πώς θα το καταλάβετε αυτό; Εάν ακούτε τον ήχο της βούρτσα καθώς την περνάτε μέσα από τις τρίχες, τότε μάλλον χτενίζεστε πολύ δυνατά και θα πρέπει να κατεβάσετε ρυθμό. Επίσης, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε την χτένα σας από κάτω πηγαίνοντας προς τα πάνω. Για extra βοήθεια, μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο το μήκος των μαλλιών σας ένα έλαιο. Τόσο απλό!