Πολλές φορές πιστεύετε ότι με το να τρώτε υγιεινά και να πίνετε πολύ νερό, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια που παρατηρείτε κυρίως εσείς οι οποίοι αυτήν την περίοδο εργάζεστε από το σπίτι και κάθεστε πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή θα υποχωρήσει. Ωστόσο, δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά καλό είναι να υιοθετήσετε μια skincare routine ή έστω μερικές αποτελεσματικές συνήθειες, οι οποίες θα περιορίσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και θα κάνουν το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο και φωτεινό. Έτσι κανείς δε θα καταλάβει ότι το προηγούμενο βράδυ ξενυχτήσατε ή δουλεύατε ως αργά για να ολοκληρώσετε όλες σας τις εκκρεμότητες. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά απίστευτα beauty tips, που μπορείτε να δοκιμάσετε από σήμερα κιόλας και να καλωσορίσετε τη νέα, ξεκούραστη όψη σας!

beauty-6sjQR.jpg

Χρησιμοποιήστε ένα κρύο κουτάλι

Εάν ξέρετε ότι θα ξενυχτήσετε γιατί έχετε πολλή δουλειά στον υπολογιστή, φροντίστε να βάλετε στο ψυγείο σας ένα κουτάλι, ώστε να κρυώσει και να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε στα μάτια σας την επόμενη ημέρα. Εάν παρατηρήσετε, λοιπόν, ότι έχουν πρηστεί, πάρτε το κουτάλι και τοποθετήστε το για μερικά λεπτά στην under-eye area. Ωστόσο, φροντίστε να έχετε βρέξει προηγουμένως το σημείο για να αποφύγετε να κολλήσει και να ερεθίσει το κουτάλι την επιδερμίδα σας. Μπορεί να αποτελεί ένα παλιό κόλπο, αλλά είναι άκρως αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά μπορεί να επιβεβαιώσει και ο δερματολόγος των celebrities, Dr. Brandt.

Κάντε μασάζ στην under-eye area

Δε χρειάζεται να αιτιολογήσουμε πόσο σημαντικό είναι το μασάζ στο σημείο κάτω από τα μάτια, αφού ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα περιορίζει το πρήξιμο χαρίζοντας πιο ξεκούραστη όψη. Μπορείτε είτε να το επιχειρήσετε με τα δάχτυλά σας είτε με κάποιο jade roller, που θα έχετε βάλει προηγουμένως στο ψυγείο ή στο beauty fridge σας εάν διαθέτετε. Η κρύα θερμοκρασία σε συνδυασμό με το θαυματουργό αυτό εργαλείο ομορφιάς, θα σας χαρίσουν απίθανα αποτελέσματα.

Εντάξτε την αλόη στη ρουτίνα περιποίησής σας

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την αλόη και θα συνεχίσουν να γράφονται, αφού πρόκειται για ένα θαυματουργό συστατικό, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, που προκαλείται από τις πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της περιορίζουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, οπότε προμηθευτείτε τη σε μορφή gel και διατηρήστε τη στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε τη σαν κρέμα ματιών για μερικές ημέρες έως ότου να δείτε πως το πρήξιμο υποχωρεί και πείτε «αντίο» στα panda eyes!

eye-cream-for-blog-1.jpg

Εφαρμόστε κρέμα ματιών

Εννοείται πώς από αυτό το άρθρο δε θα μπορούσαν να λείπουν οι κρέμες ματιών, οι οποίες θα προστατέψουν όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια και θα σας χαρίσουν πιο ξεκούραστη όψη. Plus, οι eye creams με τη συστηματική εφαρμογή τους θα πάρουν μερικά χρόνια από πάνω σας, αφού θα επιβραδύνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αρκεί να βρείτε τη δική σας αγαπημένη και να την απλώνετε καθημερινά κάθε πρωί και βράδυ πριν ενυδατική κρέμα προσώπου, κάνοντας απαλό μασάζ και ταμποναριστές κινήσεις. Σε καμία περίπτωση μην τρίβετε τα μάτια σας όταν την εφαρμόζετε, γιατί έτσι ενισχύετε την εμφάνιση των ρυτίδων.