Η hot yoga υπήρξε ένα κάπως αμφιλεγόμενο θέμα στον κόσμο της γυμναστικής. Ενώ μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο υιοθετώντας την, άλλοι λένε ότι το συγκεκριμένο είδος yoga αποτελεί απλώς μια τάση που έχει επιλεγεί από πολλές Instagrammers και για αυτό έγινε διάσημο σε όλους. Ωστόσο, πολλοί γυμναστές και fitness gurus μιλάνε για μια τεχνική που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους, αφού χαλαρώνει, βελτιώνει τη στάση του σώματος, μας κάνει πιο ευδιάθετους και φυσικά βοηθάει με την απώλεια βάρους, θέμα που ταλανίζει όλο και πιο πολύ κόσμο. Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε τους 5 επικρατέστερους λόγους που αξίζει να τη βάλετε στην καθημερινότητά σας, ώστε να δείτε το σώμα σας να αλλάζει προς το καλύτερο!

Τι είναι η hot yoga;

H yoga Bikram -γνωστή ως hot yoga- υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στον χώρο της yoga αποτελώντας μια αποτελεσματική μέθοδο γυμναστικής. Ονομάζεται έτσι γιατί εφαρμόζεται σε δωμάτιο με θερμοκρασία 40 βαθμούς Κελσίου και 60% υγρασία, συνδυασμός που προσφέρει απίθανα οφέλη στον οργανισμό και το σώμα. Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά!

1. Κάνει detox στο σώμα

Η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλεται από το σώμα κάθε φορά που παρακολουθείτε ένα μάθημα hot yoga είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα είδη γυμναστικής. Για μερικούς, κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει αηδιαστικό και άβολο, αλλά σκεφτείτε πόσες τοξίνες απομακρύνονται από τον οργανισμό μέσω του ιδρώτα που δημιουργείται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια δυνατή αποτοξίνωση που διώχνει οτιδήποτε βλαβερό υπάρχει στον οργανισμό σας, όπως τοξίνες και χημικά στοιχεία που επιβαρύνουν το εσωτερικό μας σύστημα. Τελικά, η απώλεια λίπους μοιάζει με παιχνιδάκι μετά από κάποιες συνεδρίες hot yoga!

tmp-8lzei7-5fe791a8126f574f-ps16-fa-fitness-broll-0002.jpg

2. Προσφέρει λαμπερή επιδερμίδα

Όλοι γνωρίζουν ότι όταν γυμνάζεστε, ενισχύετε τον καρδιακό σας ρυθμό κι έτσι την κυκλοφορία του αίματός σας. Η αυξημένη κυκλοφορία με τη σειρά της σημαίνει περισσότερα κύτταρα αίματος και οξυγόνο που συνδέονται άμεσα με το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε προπόνηση, από το τρέξιμο και την πεζοπορία μέχρι τη απλή ή τη hot yoga και το pilates, μπορεί να δώσει μια αξεπέραστη λάμψη στην επιδερμίδα. Εντάξτε λοιπόν αυτό το είδος άσκησης στη ρουτίνα σας και σταδιακά θα αρχίσετε να βλέπετε όλο και πιο δραστικά αποτελέσματα στη θαμπή και άτονη επιδερμίδα σας.

3. Φτιάχνει τη διάθεση & ανεβάζει την αυτοπεποίθηση

Η hot yoga μπορεί να είναι μια εξαιρετική πρόταση για όσους αγαπούν την ένταση και αναζητούν έναν τρόπο να εξωτερικεύσουν με τη βοήθεια της έντονης γυμναστικής τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Αυτό δημιουργεί στη συνέχεια μια ευφορία και μια ελάφρυνση από τυχόν προβληματισμούς. Plus, το γεγονός ότι βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους, αυτό με τη σειρά του αναπτύσσει ένα αίσθημα υγιούς ανταγωνισμού κι επιτυχίας μαζί, αφού όλοι μαζί καταφέρατε να αντεπεξέλθετε και να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα. Επομένως, τι πιο ανεβαστικό από αυτό;

group-yoga-shutterstock.jpg

4. Χαρίζει ελαστικότητα

Σύμφωνα με έρευνες, η θερμότητα προσφέρει ελαστικότητα στο σώμα. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει στους μυς να επεκταθούν, ενώ ταυτόχρονα συστέλλονται σε μεγαλύτερα όρια, έτσι ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευελιξία χωρίς κίνδυνο τραυματισμού. Αυτό σημαίνει ότι η hot yoga είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πρακτική για τους αθλητές, τους εκπαιδευτές και τους χορευτές, ώστε να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν την ευελιξία τους.

5. Βοηθάει με την απώλεια λίπους

Μπορεί να νομίζετε ότι η hot yoga είναι πολύ ήπια και αργή για να βοηθήσει με την απώλεια λίπους, αλλά στην πραγματικότητα με μια 90λεπτη συνεδρία μπορεί να χάσετε μέχρι και 1000 θερμίδες. Επίσης, πολλές από τις κινήσεις της ωφελούν το πεπτικό σύστημα, που με τη σειρά του ενισχύει τον μεταβολισμό. Τελικά, κάνοντας αυτού του είδους yoga όσο πιο συχνά γίνεται μέσα στην εβδομάδα, θα καταλήξετε να χάσετε αρκετές θερμίδες και άρα θα βρεθείτε όλο και πιο κοντά στο σώμα των ονείρων σας.