Είναι το χτένισμα που επιλέγουμε κάθε φορά που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και σκοπεύουμε να περάσουμε όλη τη μέρα μέσα στο σπίτι ή να κατευθυνθούμε προς το σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα ψώνια. Το hairstyle που γίνεται κυριολεκτικά μέσα σε μόλις 5 λεπτά και που μας σώζει από βέβαιες bad hair days. Ωστόσο, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχετε βαρεθεί να παίρνετε ένα κοινό λαστιχάκι και να πιάνετε ψηλά τα μαλλιά σας σε ένα messy bun. Το Instagram μας βρήκε τη λύση και μας προτείνει μια νέα εκδοχή του ατημέλητου κότσου, το λεγόμενο banana bun, που έχει κατακλύσει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα τα Intagram posts των κοριτσιών της μόδας και της ομορφιάς. Μετά από αρκετή αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκαμε πώς μπορείτε κι εσείς να το δημιουργήσετε και να είστε in fashion… ακόμη και μέσα στο σπίτι!

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε παρακάτω τον τρόπο για να πετύχετε βήμα-βήμα το πιο όμορφο και στιλάτο banana bun!

16583147-1876746889207094-4627852958229331968-n.jpg

Image Source: @jennychohair

Βήμα 1: Σχηματίστε μια χαμηλή αλογοουρά

Αρχικά, θα πρέπει να χτενίσετε πολύ καλά τα μαλλιά σας και να τα ξύσετε με μια χτένα σε ορισμένα σημεία για να δώσετε όγκο. Εάν πάλι δε θέλετε όγκο, μπορείτε απλώς να τα βουρτσίσετε για να φύγουν μερικοί κόμποι που ενδεχομένως να έχετε σε ορισμένες τούφες. Εάν τα μαλλιά σας γλιστράνε, μπορείτε απλώς να τα στερεώσετε με ένα λαστιχάκι στο χρώμα των μαλλιών σας, διαφορετικά αφήστε τα έτσι.

Βήμα 2: Στριφογυρίστε

Στη συνέχεια, στριφογυρίστε τα μαλλιά σας γύρω από τον δείκτη του χεριού σας με φορά από μέσα προς τα έξω. Μόλις φτάσετε στις άκρες στρέψτε το δάχτυλό σας με κατακόρυφη φορά για να πάρει το ανάλογο σχήμα και το banana bun σας. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να βάλετε φουρκέτες εάν ο κότσος σας δε στέκεται.

16584766-670906243097140-4685758768170926080-n.jpg

Image Source: @grazia_si

Βήμα 3: Στερεώστε

Είτε χρησιμοποιήσατε λαστιχάκι και φουρκέτες είτε όχι στα προηγούμενα βήματα, θα πρέπει σε αυτό το βήμα να τελειοποιήσετε τη σταθερότητα του banana bun σας. Πώς θα γίνει αυτό; Χρησιμοποιήστε μερικές φουρκέτες. Βάλτε όσες θέλετε μέχρι να αισθανθείτε πιο σταθερό τον κότσο σας. Extra tip: Φροντίστε η κυματιστή πλευρά της φουρκέτας να πηγαίνει πάντα προς τα κάτω.

Βήμα 4: Τελευταίες λεπτομέρειες

Αφού έχετε σταθεροποιήσει τον κότσο σας, ήρθε η ώρα να μεριμνήσετε και για κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε λακ για να κάνετε πιο sleek το banana bun σας αλλά και για να μείνει εκεί όλη μέρα, ειδικά εάν πρόκειται να βγείτε από το σπίτι ή να πάτε για τρέξιμο ή περπάτημα. Επίσης, σε περίπτωση που μερικά τουφάκια προεξέχουν στις άκρες του κότσου, πιέστε τα προς τα μέσα με τα χέρια σας, κρύψτε τα δηλαδή κάτω από το banana bun που μόλις δημιουργήσατε και είστε πανέτοιμες! Τόσο απλό!

20838492-1271146533012264-3919565576413904896-n.jpg

Image Source: @hagel_shop_de

Good to know

Εάν αναρωτιέστε γιατί αυτό το χτένισμα ονομάζεται banana bun, δηλαδή κότσος μπανάνα, να σας πούμε πως πήρε το όνομά του αυτό ακριβώς γιατί μοιάζει με το σχήμα του φρούτου αυτού. Το banana bun δηλαδή είναι πιο επίμηκες σε σχέση με τον κλασικό και διαχρονικό χαμηλό κότσο, στο ύψος του αυχένα. Επίσης, αυτού του είδους το bun έχει και μια κλίση, η οποία θυμίζει αρκετά την καμπύλη της μπανάνας!

Δείτε στο παρακάτω video πώς θα δημιουργήσετε το δικό σας banana bun στο σπίτι για εντυπωσιακές εμφανίσεις: