Η μεγαλύτερη επιτυχία των γυναικών της Γαλλίας είναι ότι έχουν καταφέρει χωρίς καμία προσπάθεια να φαίνεται ότι τα έχουν κάνει όλα και με επιτυχία. Όλες λίγο πολύ επηρεάζονται και προσπαθούν να υιοθετήσουν τις δικές τους συνήθειες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά κι ένα άριστο στιλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το βιβλίο της Caroline De Maigret, How to Be Parisian, Wherever You Are, βρίσκεται πρώτο στις επιλογές του γυναικείου κοινού. Ούτε το ότι η ambassador του οίκου Chanel έχει εντελώς ανεπιτήδευτα τόσο μεγάλη επιρροή στα κορίτσια όλων των ηλικιών.

Οι Γαλλίδες είναι υπέροχες μητέρες, δεν τρώνε υπερβολικά, είναι αβίαστα κομψές και δε στερούνται τίποτα. Πίνουν κρασί, κάνουν πολλές μέρες διακοπές και είναι ευτυχισμένες με τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους. Θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες για την άρτια αντιμετώπισή τους στα πάντα, αλλά αυτή η συζήτηση δε θα οδηγούσε πουθενά, γι’ αυτό μπορούμε να εστιάσουμε στα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία τους. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η σιλουέτα τους. Παρόλο που έχουν σα βασικό κανόνα την απόλαυση κυρίως στο φαγητό, θα αφεθούν σε ό,τι τους ευχαριστεί, ενώ την ίδια στιγμή το σώμα τους είναι αξιοζήλευτο, κάνοντας οποιαδήποτε στιλιστική επιλογή να μοιάζει αλάνθαστη. Με ποιον τρόπο όμως έχουν αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα;

eleon.jpg
Image source: @eleonoretoulin

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα μυστικά εκγύμνασης των Γαλλίδων, που θα βοηθήσουν κάθε γυναίκα να αποκτήσει μια υπέροχη σιλουέτα.

Δε γυμνάζονται καθημερινά

Σπάνια θα συναντήσετε μία Γαλλίδα να ξυπνάει καθημερινά στις 6 το πρωί για να ξεκινήσει τη μέρα της κάνοντας γυμναστική. Προτιμούν να ασκούνται κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κυρίως έξω. Δεν επιλέγουν εύκολα τους χώρους των γυμναστηρίων για την εξάσκησή τους. Συνηθίζουν να πηγαίνουν για τρέξιμο, πεζοπορία αλλά και για κολύμπι. Όταν είναι πιο free από υποχρεώσεις, θα κάνουν κάποιες ασκήσεις και στο σπίτι.

melodi.jpg
Image source: @melodievaxelaire

Επιλέγουν να τρώνε λιγότερο

Οι χώροι γυμναστηρίων υπάρχουν, αλλά η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει να μην τα επισκέπτεται. Και αυτό γιατί έχουν μάθει να «κατεβάζουν» τα πιρούνια τους μόλις χορτάσουν, οπότε δε χρειάζεται να κάψουν τις περιττές θερμίδες, γιατί πολύ απλά, δεν έχουν. Η άποψή τους για τα γυμναστήρια είναι ότι πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα για κάτι που μπορεί να μην το χρησιμοποιούν τακτικά αλλά και για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να φάνε περισσότερο. Έχουν υιοθετήσει το αντίθετο δηλαδή, τρώνε λιγότερο άρα γυμνάζονται και λιγότερο.

clgloe.jpg
Image source: @chloelecareux

Ασκούνται μέσω YouTube

Η καθημερινή πρωινή πεντάλεπτη ρουτίνα γυμναστικής μπορεί να μη φαίνεται το πιο glamorous πράγμα, αλλά τα French girls το προτιμούν και πολύ συχνά μάλιστα. Καθώς το καθημερινό τους πρόγραμμα είναι πιεστικό, ειδικά εάν είναι εργαζόμενες μητέρες, πολλές φορές δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε για τρέξιμο ή να κάνουν μία ολοκληρωμένη ώρα γυμναστικής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ψάχνουν στο YouTube ασκήσεις που θα μπορούσαν να τις κάνουν μόνες στο σπίτι. Μία από τις συνηθέστερες επιλογές τους είναι η εκγύμναση με TRX, καθώς μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε και γυμνάζει όλα τα μέρη του σώματος.

leia.jpg
image source: @ leiasfez

Ο τρόπος που ερμηνεύουν την άσκηση είναι πραγματικά εξαιρετικός

Η θεωρία που κυριαρχεί ανάμεσα στις Γαλλίδες που γυμνάζονται είναι ότι η άσκηση σημαίνει να χρησιμοποιούμε το σώμα μας για να νιώθουμε καλά και για να είμαστε σε φόρμα. Η λέξη workout ακούγεται σαν ένα δύσκολο έργο, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι που μας προσφέρει ευχαρίστηση. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί εμπεριέχει τη λέξη work που σημαίνει δουλειά και συνήθως χαρακτηρίζεται με αρνητικό πρόσημο.

Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι οι French women έχουν αποφασίσει πολύ συνειδητά για ποιον λόγο επιλέγουν να κάνουν κάτι. Ίσως να είναι και αυτό το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας. Δεν κάνουν τίποτα τυχαία, χωρίς να το θέλουν πραγματικά και χωρίς να το «χωρέσουν στα παπούτσια τους».