Οι διασημότητες συχνά χρησιμοποιούν την επιρροή τους και την αναγνωρισιμότητά τους για να επιστήσουν την προσοχή σε θέματα όπως η ισότητα των δύο φύλων, το diversity στη βιομηχανία του θεάματος και πρόσφατα αρκετοί στο θέμα που αφορά τον πλανήτη. Με την κλιματική αλλαγή να γίνεται ολοένα και πιο εμφανής οι παρακάτω celebrities δεν παραλείπουν συχνά να αναφερθούν στη σημασία των αλλαγών που όλοι οφείλουν να φέρουν στις ζωές τους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου τους και με πολλούς να έχουν γίνει σημείο αναφοράς για τα συγκεκριμένα θέματα αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές από τις κινήσεις τους που ξεκίνησαν να αλλάζουν τα δεδομένα. Μπορεί ο καθένας να έχει συμβάλει με διαφορετικό τρόπο αλλά μην ξεχνάτε πως η σημασία του περιβαλλοντικού ακτιβισμού δεν έγκειται στο να αλλάξουν όλοι, ριζικά, τις συνήθειές τους, αλλά στο να προσαρμοστεί ο καθένας με τον τρόπο του.

1. Leonardo DiCaprio

ecology-celebrities-2.jpg

O Leonardo DiCaprio είναι ένας από τους πιο ένθερμους οικολογικούς-ακτιβιστές ανάμεσα στους celebrities. Ήδη από το 1998 και αφότου τελείωσε τα γυρίσματα του Τιτανικού, ο ηθοποιός ίδρυσε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και το οποίο δώρισε, το 2016, 15 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στη μείωση της εξάρτησης του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα. Ο DiCaprio έχει επίσης υπηρετήσει σε συμβούλια οικολογικών οργανώσεων όπως το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή και το Global Green USA. Ακόμη χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του στα Όσκαρ του 2016 όπου μίλησε για αυτό το σημαντικό θέμα.

2. Olivia Wilde

ecology-celebrities-1.jpg

Η Oliva Wilde είναι συνιδρύτρια του Conscious Commerce, το οποίο βοηθά τα παγκόσμια brands να ενσωματώσουν την κοινωνική συνείδηση ​​στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Έχει επίσης γίνει το κεντρικό πρόσωπο για την Conscious Exclusive συλλογή της, η οποία περιλαμβάνει βιώσιμα κομμάτια από οργανικά μεταξωτά, βαμβάκι και ανακυκλωμένους πολυεστέρες. Φυσικά, σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις της φροντίζει να υπενθυμίζει σε όλους τις ευαισθησίες της για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

3. Mark Ruffalo

ecology-celebrities-4.jpg

Ένας ακόμη celebrity που έχει χαρακτηριστεί environmentally green κι ένθερμος ακτιβιστής είναι ο Mark Ruffalo. O star έχει τη δική του eco-friendly οργάνωση το Water Defense, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στα ζητήματα του καθαρού νερού. Μάλιστα, το περιοδικό New York magazine τον χαρακτήρισε ως πρωτοπόρο αφού ο ίδιος διεξήγαγε μια έρευνα όταν εταιρίες ξεκίνησαν να θέλουν για αντι-περιβαλλοντικούς σκοπούς τη γη της οικογένειάς του στο Callicoon. Τέλος, έχει δημιουργήσει το The Solutions Project, το οποίο στοχεύει στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν 100% καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

4. Emma Watson

ecology-celebrities-5.jpg

Όλοι γνωρίζουν πως η Emma Watson αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της διεκδίκησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αγνοούν πως η ίδια το 2011 δημιούργησε το Pure Threads, μια «πράσινη» συλλογή σε συνεργασία με την Ιταλίδα σχεδιάστρια Alberta Ferretti. Κάθε αντικείμενο κατασκευάστηκε από ακατέργαστα, βιώσιμα υλικά και τα κέρδη παραχωρήθηκαν στο People Tree, έναν οργανισμό που συνεργάζεται με κατασκευαστικές εταιρίες σε αναπτυσσόμενες χώρες για τη δημιουργία ενδυμάτων χαμηλής επίδρασης στο περιβάλλον.

5. Natalie Portman

ecology-celebrities-6.jpg

Η Natalie Portman έδειξε από νωρίς την αγάπη της για τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό. Ως παιδί, ήταν μέλος του The World Patrol Kids, μιας ομάδας που τραγούδησε για περιβαλλοντικά ζητήματα στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Έτσι, έχοντας διατηρήσει αυτή τη στάση και στα επόμενα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2017 παρέλαβε το Ongoing Commitment Award στα Environmental Media Association Awards, τα οποία την τίμησαν ως μια από τους σημαντικούς «πράσινους» υπέρμαχους στον χώρο της ψυχαγωγίας, της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό επίσης πως έβγαλε στην κυκλοφορία μια vegan σειρά παπουτσιών με τα έσοδα να πηγαίνουν στο The Nature Conservancy.

6. Cate Blanchett

ecology-celebrities-7.jpg

Η ηθοποιός του Ocean’s 8 -Cate Blanchett- ανήκει επάξια ανάμεσα στους πιο ενεργούς ακτιβιστές. Με βάση την πατρίδα της την Αυστραλία και ως πρέσβειρα του Australian Conservation Foundation βοήθησε να ξεκινήσει η εκστρατεία Who On Earth Cares, η οποία έχει ως στόχο τη δέσμευση να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει ο κάθε άνθρωπος. Ακόμη, αυτή και η σύζυγός της, Andrew Upton, έκαναν την Εταιρία Θεάτρου του Σίδνεϊ να οδηγηθεί σε μια σημαντική περιβαλλοντική μεταρρύθμιση που ονομάζεται Greening the Wharf και μειώνει τα απόβλητα και τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.