Πολλοί πιστεύουν ότι οι σχέσεις από απόσταση είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Άλλοι πάλι τις επιλέγουν γιατί θεωρούν πως έχουν βρει το κατάλληλο άτομο. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε είναι πολύ πιθανό με τις νέες συνθήκες που επικρατούν να βρίσκεστε μακριά από τον σύντροφό σας. Με την κοινωνική αποστασιοποίηση, λοιπόν, να είναι γεγονός είναι βέβαιο πως κι εσείς αναζητάτε τα κατάλληλα tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε στον καλύτερο βαθμό τη σύνδεση που έχετε. Αποτελώντας τον πυλώνα μιας σχέσης, η καλή επικοινωνία θα κάνει την κάθε σας στιγμή να μοιάζει πιο εύκολη ακόμη και τις μέρες που το άλλο σας μισό…βρίσκεται μακριά.

sxesi-apo-apostasi-epikoinonia-3.jpg

1. Η συχνότητα είναι το κλειδί

Είναι παράλογο να είναι υπερβολικά κτητικoί με τον χρόνο του συντρόφου σας. Αντιθέτως με την άποψη που έχουν οι περισσότεροι, δεν είναι φυσιολογικό να επικοινωνείτε όλη τη μέρα για να διατηρήσετε μια ισορροπημένη σχέση. Προσπαθώντας να ακολουθήστε αυτό το «πλάνο» θα ανακαλύψετε πως με το πέρασμα του χρόνου θα πετύχετε να έχετε περισσότερο εκνευρισμό και φυσικά θα καταλήξετε να συζητάτε λιγότερο ουσιαστικά πράγματα. Έτσι, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την επικοινωνία σας σε ένα επίπεδο, όπως αναφέρουν και οι Άγγλοι, που θα είναι: less is more!

2. Οι ευκαιρίες βρίσκονται παντού

Κάθε «ταξίδι» έχει έναν προορισμό και κάθε επιλογή έρχεται με τις συνέπειές της. Για εσάς, λοιπόν, που βρίσκεστε σε μια σχέση από απόσταση ή για εσάς που δε βλέπετε τον σύντροφό σας λόγω της καραντίνας είναι μια κατάλληλη στιγμή να δείτε τον τρόπο που εξελίσσεται η σχέση σας, σαν μια ευκαιρία. Μην ξεχνάτε πως η απόσταση μπορεί να σας κάνει να ανακαλύψετε οτιδήποτε ουσιαστικό θα χάνατε μέσα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Φυσικά, για να βοηθήσει αυτή η σκέψη την επικοινωνία σας, μια έξυπνη λύση είναι να κάνετε με τον σύντροφό σας -σχετικά συχνά- μια ανασκόπηση σε οτιδήποτε σας κάνει χαρούμενους, και που επιλέγετε να είστε μαζί.

sxesi-apo-apostasi-epikoinonia-1.jpg

3. Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Μπορεί να βρίσκεστε μακριά, παρόλα αυτά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείτε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας μαζί. Ακόμη και αν αυτό απαιτεί να ανοίξετε το FaceTime. Είναι βασικό «κλειδί» στην επικοινωνία σας το να βάλετε στην καθημερινή ρουτίνα σας, πέρα από τα μηνύματα και κοινές δραστηριότητες. Μπορείτε να μαγειρέψετε το ίδιο φαγητό, να κάνετε παράλληλα γυμναστική ή ακόμη και να δείτε μια ταινία. Και για όσους από εσάς αναρωτιέστε εάν αυτό οδηγεί σε καλύτερη επικοινωνία, η απάντηση είναι πως οτιδήποτε σας δένει, ενισχύει παράλληλα και τις κοινές σας αξίες.

4. Μην επιλέγετε τόσο συχνά τα μηνύματα

Αναμφίβολα τα μηνύματα είναι ο πιο εύκολος τρόπος επικοινωνίας, παρόλα αυτά έχετε σκεφτεί πως το να ακούτε τη φωνή του συντρόφου σας, κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα; Με το να μιλάτε συχνότερα μέσω ηχητικών ή με κάμερα θα αναπτύξετε μια πιο ουσιαστική σχέση καθώς ανά πάσα στιγμή θα έχετε τη χροιά ή την εικόνα του συντρόφου σας συνέχεια στο μυαλό σας. Επίσης, μην ξεχνάτε πως θα παραλείψετε και το small talk το οποίο συνήθως συμβαίνει μέσω των συνεχόμενων sms.

sxesi-apo-apostasi-epikoinonia-2.jpg

5. Γνωρίστε τα όριά σας

Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι απαραίτητη όταν έχετε μια διαφωνία με τον σύντροφο σας. Το γεγονός πως υπάρχει απόσταση, μερικές φορές σας ωθεί να γίνετε επιθετικοί όταν εκφράζετε τις σκέψεις σας, με αποτέλεσμα να καταλήγετε αρκετά συχνά σε περιττούς καβγάδες. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να σταματήσετε και να δώσετε χώρο και χρόνο τόσο στον άνθρωπο που είναι μακριά σας όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως αγνοείτε τα προβλήματα που σας παρουσιάζονται, θα δείτε με τον καιρό πως η λύση έρχεται όταν το μυαλό σας καθαρίσει από τις ανούσιες σκέψεις και όχι μέσα από τις διαμάχες που δεν οδηγούν πουθενά.